Trine Guld, Skulptør og keramiker

Marts 2019

Så er den første gipshøne kommet ud af sit skjul.

Jeg arbejde desuden med en større udendørs skulptur, som skal med til Ølgod skulptur By 2019. Det er et skib med menneskefigurer på. Det illustrerer vores fælles umærkelige rejse gennem tiden.Nødvendighedens rejse.

et andet tema er billedet af jomfru Maria der rider på et æsel med jesusbarnet. jeg har hentet inspiration i et næsten 1000 år gammelt relief fra en romansk kirke. På billedet ses et håndmoddeleret fad, der er brændt første gang, har fået påført oxyd og blevet afvasket, så oxyden ligger i fordybninger og streger. Senere skal det glaseres og brændes.

-og så er jeg igang med at lave bronzer på Hollufgård Gæsteatelier i Odense. På billedet er to skulpturer af pap og voks blevet udstyret med kanaler og støbekop. derefter skal de støbes ind i en blanding af tegl og gips. De bliver brændt ud og senere bliver den flydende bronze hældt ind i formen.

Så mange bolde i luften, men sådan er det som regel om foråret.

December 2018

Det er vinter nu og tid til at gå i hi på sit værksted. Der skal leges og mærkes efter. Jeg skal have lagt mig fast på et projekt til Påskeudstillingens tema; "work in progress". Vi skal vise nogle af vores kunstneriske processer for publikum.Jeg overvejer at lave høns. Processen jeg kan vise, kan så være støbning af høns i silikoneforme på stedet. Og eventuelt også at jeg hugger en stor høne fri af sin gipsstøbeform. Det vil se sjovt ud, at der til ferniseringen står en stor klumpet gipsform, som folk så bare må tro på, at der er en høne indeni. Vi får se. Forløbig har jeg lavet nogle små høne-skitser.

Jeg har fået en sjov opgave af et filmselskab. Jeg skal lave en ufærdig skulptur, som en af skuespillerne skal stå og modellere på i en cene. Skulpturen skal forestille en sørgmodig kvinde, der har slået rødder. Samtidig skal filmholdet låne et vist antal skulpturer og noget værktøj og grej, til at bygge en kulisse op med.

 

Januar 2018

Arbejder for tiden med dyr der lever i Thy Nationalpark. Da jeg skal deltage i en udstilling til maj, der har netop det som tema.
Foreløbig er det blevet til kronhjorte og pibesvaner, både på krukker og som skulpturer.

Desuden er jeg igang med at undersøge mulighederne for at bruge skrald som råmateriale til skulpturer. Det skyldes at jeg er inviteret som gæsteudstiller til en udstilling i Sejs v. silkeborg i sommer, der har skrald som tema.

Endnu et tema er "Citat" til påskeudstillingen på Fuglsøcenteret i Syddjursland. Her arbejder jeg udfra en artikel om ekkorum i de sociale medier.
jeg laver en masse små både med mennesker der sejler  i deres egen sø.

Altså et forår i temaernes tegn, men det gør ikke noget at skulle besvare nogle forventninger udefra. Så hører man da lidt til....

Ekkorum

Ekkorum

Skraldekugler

Skraldekugler

Marts 2017.

Her i vinter og i det tidlige forår, har jeg arbejdet en del med store krukker. Jeg har indkøbt en såkaldt ekstruder, hvilket kan oversættes til lavdansk: Pølsemaskine. Med den kan jeg hurtigt lave regelmæssige lerpølser, der kan bruges til at pølse større krukker op. Det er dejligt at kunne forholde sig til en anden form end den cirkelrunde på drejeskiven. Særligt er jeg glad for ovaler. Desuden har jeg et ikke tilfredsstillet behov for at tegne og male, som jeg kan få dækket ved at arbejde på de store flader.

Jeg arbejder hen mod den traditionsrige påskeudstilling sammen med de andre syddjurskunstnere på Fuglsøcentret. Temaudstillingen i år er "Rethink" (som i kulturby 2017). Jeg har gentænkt min skulptur af tagrør fra silkeborg, og laver en skulptur af tagrør tiil udstillingen.

Oktober 2016

Det sidste halve år er gået med mange gode opgaver.

Jeg har modelleret min 89-årige far.

Jeg har lavet en 11 meter høj skulptur til Silkeborg bad. Den blev lavet af siv (tagrør) klipset sammen med over 12.000 klips. To gode veninder hjalp mig med at opføre den på stedet.

Jeg har deltaget i en konkurrence om at lave en plankette til Syddjurs Kommune. Planketten skal bruges til at hædre særlig god arkitektur i kommunen én gang om året. Men jeg vandt desværre ikke. men dog ærefuldt at være med.

Lige nu har jeg den ene arm i gips og kan ikke arbejde på værkstedet. så jeg bruger tiden på at udtænke planer og ansøge om deltagelse i spændende nye projekter.

April 2016

Nu er Påskeudstilling på Fuglsøcenteret sammen med de andre i "Syddjurskunstnere" vel overstået.
Det der varmer hjertet mest er, når man kan se at skulpturer og keramik taler til folk, og får dem til at ville røre. Se lille barn der klapper ko. :-)

Mine skulpturer dette forår bærer tydeligt præg af at jeg endelig, efter 45 års længsel, har købt mig en hest!

Heste er ikke spor nemme at modellere. De er så runde og bløde i deres former, uden ret mange markante fikspunkter at kunne tage udgangspunkt i. Og særligt er min egen hest jo så smuk og dejlig at det er helt umuligt at yde ham retfærdighed. Men jeg kæmper en indædt kamp. Jeg skal nok få skovlen under hesten.

Januar 2016:

Jeg er ved at lave ti små skulpturer til påskeudstillingen i Fuglsøcenteret.
Temaet for Syddjurskunstnernes Påskeudstilling i år er "Ti", fordi kunstnergruppen har tiårsjubilæum.

Det er en leg med sort stentøjsler og glas. Meningen er at sorte kuber skal svæve på fragile glasben. Eller hvis man vender dem bliver det underlige glasgevækster op af en kube. og de ender i et plan, der tilter i et andet plan end kuben. Svært at beskrive med ord...Men kom og se dem til udstillingen.

 

Derudover er jeg ved at lave en søjle i romansk stil. Den er til min "svinering", en kommentar til dansk svinebrug. Ringen står nu på et almindeligt træpodie, og det er slet ikke fint nok til den.

-Og pludselig gad jeg godt at lave flere gorillaer alligevel. Jeg troede ellers det var et overstået kapitel.

 

Oktober 2015

Jeg har været på portrætkursus på Hollufgård i Odense ( Odense Kommunes gæsteatelier) . Lærer var Nana Drewes Brondum der er erklæret naturalist, og meget dygtig både til at modellere og lære fra sig.

Jeg arbejder nu på et forslag til Silkeborg Bad, hvor Dansk Billdhuggersamfund er blevet inviteret til at sende forslag ind. Jeg arbejder i kalkede tagrør.

Ellers har jeg arbejdet med et ko-tema sommeren over til udstillingen i Nykøbing Sjælland her i oktober.

 

Maj 2015

Jeg kæmper nu med at blive færdig med en skulptur til Egnsmuseet Favergården i Ebeltoft.

Den skal stå i det gamle pumpehus. En ca. 140 cm høj keramikskulptur, der forestiller en ung pige der holder en stav højt hævet over hovedet. Skulpturen tager udgangspunkt i en historie, jeg har hørt om den gamle farvers datter. Hendes opgave var at gå ned hver dag og slå på pumpeværket for at løsne rust i det. Det fik mig til at tænke på det med at indrage børn i familiens praktiske liv, men også teenagerens trang til ekspantion og erobring af det liv, der er i vente. Det er det, jeg forsøger at udtrykke. Samtidig er det pigernes og kvindernes ofte glemte betydning for det daglige liv, jeg gerne vil belyse. Hun skal stå i det mørke lidt uhyggelige rum, med al sin livslyst og sejrsfølelse.

Derudover arbejder jeg videre på mine skåle med bemalede begitninger.

armen faldt af og m monteres seperat

armen faldt af og m monteres seperat

kroppen i tre dele

kroppen i tre dele

klar til anden brnding

klar til anden brnding

--------------------------------------

Marts/april  2015

rakubrænding af små skåle til salg på Påskeudstillingen.

Et par gorillaer, der er ved at blive modelleret.

-------------------------

Januar 2015.

Jeg har lavet et par udgaver af "De fire temperementer" til Påskeudstillingen.

Den ene består dels af sandstøbt glas, som jeg har støbt på glasværkstedet på Glasmuseet.

Jeg arbejder videre med at lave min egen farveskala af stentøjsbegitninger, da jeg drømmer om atdyrke det billedmæssige lidt mere. f.eks på størrer fade og potter, men også på kakler.

Jeg er også i gang med at lave nogle skulpturer hvor jeg folder opblødt ler op. det startede med en knogle-ende, men endte med at være et væsen, der omfavner sig selv, eller måske en anden.

En enkelt muffelbrændt gorillafigur er det også blevet til

Ellers går min januar mest med at have en nyopereret hånd og dermed ikke så meget værkstedsarbejde. Men lidt voks til nogle mindre bronzefigurer, kan jeg godt sidde og fedte med.

 

 

-------------------------

2/8 2014

Nu er det sommer, og da der ikke er nogle projekter eller udstillinger der skal være færdige, har jeg tid til at eksperimentere. Lige nu går jeg mest op i kugler og kør. Uden at der er nogen sammenhæng. Jeg har fået en opgave til næste års påskeudstilling, der hedder" de fire temperementer". Så den går jeg og roder med i hovedet og lidt med små modeller.Derudover har jeg kastet mig over min gamle skulptur "Deform" igen, nu i en lidt mindre skala. plus alt det løse

Så som sædvanligt har jeg gang i mange projekter på en gang. Sådan skal det åbenbart være.

KUGLE MED KELTISK MNSTER OG EN KO MED MLK P

KUGLE MED KELTISK MNSTER OG EN KO MED MLK P

Bronzeskulptur til påskeudstilling i Fuglsøcenteret

Tema: kritik af den daglige mishandling af 25.000.000 svin i Danmark

17/3 14 Jeg har lavet en gipsskulptur og en keramik ditto.
idag fik jeg så min bronzeskulptur tilbage fra støbning hos Thomas Andersson. jeg var meget spændt på om den var lykkedes, og blev glædeligt overrasket.
Nu skal der skæres kanaler og støbevinger af. Der skal svejses og patineres. Og så ender det med at bliver en fantastisk skulptur...

numberimages:0-numbercolumns:6

numberimages:0-numbercolumns:6

Trine Guld, Peter Søndergårds Vej 7, 8400 Ebeltoft, tlf. 25122233, trinefengerguld@gmail.com

Webshop fra e-hjemmeside.dk